ENGLISH

ENGLISH   |   DEUTSCH

Tour door Amsterdam per fietstaxi

Highlights tour Amsterdam

HighlighttourDeze tour kan te allen tijde worden aangeboden dus raadplegen van mijn agenda is overbodig. De tour wordt niet noodzakelijkerwijs door mij persoonlijk verzorgd. Mocht ik zelf niet in de gelegenheid zijn, dan regel ik voor u een chauffeur/gids die net als ik service en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.
In één uur tijd krijgt u de mooiste plekjes van Amsterdam te zien - schitterende grachtenpanden, de wallen, de belangrijkste musea, het Vondelpark, de voornaamste pleinen en de mooiste straten en steegjes passeren de revue. Onderweg wordt hier en daar stilgestaan voor een uitleg of wordt er een kijkje genomen achter schijnbaar gesloten deuren. Niet alleen komt u veel over de geschiedenis van de stad te weten, ook zult u van praktische informatie worden voorzien en ideeën opdoen die het vervolg van uw verblijf zullen verrijken. Zie hiervoor ook I Extra info Tour Amsterdam City card.

1 uur: € 50

Rembrandt en de 17e eeuw

Rembrandt en de 17e eeuwAmsterdam ontwikkelde zich in de 17e eeuw, onder andere door de oprichting van de eerste multinational - de VOC, tot meest welvarende handelsmetropool ter wereld. De explosieve groei van de bevolking maakte grootschalige uitbreiding van de stad noodzakelijk met de bouw van de beroemde grachtengordel als resultaat. Langs de grachten werden door de elite prachtige panden gebouwd die rijkelijk werden ingericht en waar aan de muur ook een portret van een van de beroemde meester-schilders niet mocht ontbreken.
Aan de hand van locaties die voor het werk en leven Rembrandt van Rijn, de beroemdste onder hen, een rol speelden, doorkruist u de stad. Zo staan we o.a. stil bij zijn werk en woonplek, het huidige museum "het Rembrandthuis" en bij het Waaggebouw waarbinnen zich naast het St. Lucasgilde voor de kunstenaars ook het  anatomische gilde bevond. Hiervoor schilderde hij het werk "De anatomische les van dokter Tulp" waarmee hij zijn naam definitief vestigde. Ook "de Staalmeesters" en de "Nachtwacht" zullen naast veel andere wetenswaardigheden omtrent zijn tijd, zijn leven en zijn werk aan bod komen.

1 uur: € 50

Joods Amsterdam Tour

Joods AmsterdamSinds het einde van de 16e eeuw speelde de Joodse gemeenschappen, met name de Sefardim (Spaanse en Portugese joden) een belangrijke maatschappelijke, economische en culture rol. De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog hebben hieraan een resoluut einde gemaakt. Tijdens deze tocht staan we stil we bij het Joodse erfgoed waarvan in de stad nog veel levend aanwezig is. U zou kunnen overwegen deze excursie te combineren met een bezoek aan de "Hollandse Schouwburg", Het Joods historisch Museum en de Portugese synagoge; de oudste nog operationele synagoge in Europa, die de oudste nog functionele joodse bibliotheek van de wereld huisvest. Een combiticket kost € 15 p.p. maar bezoek is gratis indien in het bezit van een I Amsterdam City Card!

1 uur: € 50

Jordaan

JordaanVanwege de toestroom van vluchtelingen en gelukszoekers barstte de stad aan het begin van de 17e eeuw uit haar voegen. Er werd besloten tot een grootschalige uitbereiding met de beroemde "grachtengordel" als resultaat.
Aan de westelijke zijde van de stad werd een arbeiderswijk gebouwd, "de Jordaan" waar tot in de jaren zeventig van de afgelopen eeuw veel kleinschalige handnijverheid was geconcentreerd. Inmiddels is de Jordaan een populair woon- en vrijetijdsgebied met een hoge concentratie aan ateliers, boetiekjes, cafés en restaurants.
Op de Noordermarkt vindt elke zaterdagochtend de boerenmarkt plaats , op de naastgelegen Lindengracht de gehele zaterdag een warenmarkt.
Net niet in Jordaan maar er direct op uitkijkend liggen o.a. de Westerkerk en hiernaast het "Anne Frank huis."

1 uur: € 50

Wine Luxury tour

Wine Luxury tourDeze tour kan worden gecombineerd met alle thematische tours. Terwijl we zigzaggen door de binnenstad zullen we eerst stoppen bij een wijnhandel waar de wijnspecialist u zal helpen met het uitkiezen van een mooie fles wijn om mee te nemen op uw ontdekkingstocht van prachtig Amsterdam. Verder gaat het door nauwe straatjes, over pleinen, door het Vondelpark, de historische binnenstad met z'n statige grachtenpanden, door veryupte voormalige arbeiderswijken en door een chique villawijk. En dit alles op smaak gebracht met een goed glas wijn en de verhalen en anekdotes van uw gids en chauffeur Thomas.

1 uur: € 50   •   2 uur: € 90 (exclusief wijn)

Tweede Wereldoorlog en Anne Frank - Tour Amsterdam

Tweede Wereldoorlog en Anne FrankAan de hand van oude foto's neem ik u mee terug naar de bezettingstijd. Vanuit het perspectief van de fotograaf ziet u hoe het straatbeeld er tussen 1940-1945 uitzag. Met de fietstaxi volgen we verschillende verhaallijnen die het leven tijdens de bezetting dichterbij brengen: de stapsgewijze verstoting van de Joden uit het sociale leven, de razzia's en deportatie, de aanleiding tot de Februaristaking, het verzet, de hongerwinter, de nationaal socialistische propaganda, het alledaagse leven etc. Verweven met het de algemene geschiedenis wordt stil gestaan bij het leven van Anne Frank.

1,5 uur: € 80

Amerikaanse geschiedenis in Amsterdam

Amerikaanse geschiedenis in AmsterdamMet de fietstaxi verplaatsen we ons aan de hand van verschillende verhaallijnen door de prachtige historische binnenstad.
Nadat in 1776 door Thomas Jefferson "de "Declaration of Independance" werd opgesteld die zou leiden tot de onafhankelijkheid van de VS, was Nederland, destijds de Republiek der Verenigde Nederlanden, na Frankrijk de tweede  natie die de nieuwe staat erkende. John Adams, naast Benjamin Franklin en Thomas Jefferson, medeopsteller van de onafhankelijkheidsverklaring, werd in 1782 ambassadeur voor de VS in de Nederlanden. In Amsterdam vond hij kooplieden en bankiers bereid grote sommen geld te lenen voor de opbouw van het land. Maar ook vroegere Amerikaanse geschiedenis is op Amsterdam terug te leiden. In 1625 stichtte de WIC (West Indische Compagnie) de kolonie Nieuw Nederland met Nieuw Amsterdam, het huidige New York, als hoofdstad. Het hoofdgebouw van de WIC, van waaruit de koloniën werden bestuurd, lag in Amsterdam en is als gebouw bewaard gebleven. Een andere Nederlandse handelscompagnie, de VOC, contracteerde de ontdekkingsreiziger Henry Hudson met als opdracht een alternatieve zeeroute naar Azië te vinden. In 1609 gooide Hudson als eerste Europeaan het anker uit op het eiland Mana-Hatta, het huidige Manhatten.

1 uur: € 50

Arrangement op maat

Arrangement op maatHeeft u iets te vieren en wilt u uw feestje op een originele manier opluisteren dan kan TomTours u hierbij helpen. Ook als u hiervoor meerdere fietstaxi's wilt inzetten kan TomTours hiervoor zorgen. Hiertoe zullen andere zelfstandig opererende chauffeurs worden benaderd die net als Tomtours kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.
Voor eventuele voorbereiding zullen extra kosten worden gerekend gebaseerd op en uurtarief van € 50.

€ 50  per uur

Kinderpartijtje

KinderpartijtjeTer aankleding van een kinderpartijtje in bijvoorbeeld het Vondelpark. Als het handig is kom ik ook langs om te helpen bij het versjouwen van alle hapjes en drankjes. Zo, hèhè alles staat, het feest kan beginnen. Okay kinderen, "op de plaats start voor een vrolijk ritje door het Vondelpark". Wat zullen we doen? Hoeveel vogels tellen we, of..., wij zijn de politie en we achtervolgen de boeven..., of zullen we een leuk liedje zingen? Misschien kan het wel allemaal tegelijk! De fietstaxi biedt plaats aan drie tot vier kinderen of 1 mama of papa met 2 kinderen.

€ 50  per uur